lauantai 2. marraskuuta 2013

My Little French Kitchen by Rachel Khoo

Olen tunnustautunut Rachel Khoon faniksi. Toinen telkkariruokaidoli on Jaakko Kolmonen. Ehkä idolit ovat pikkusen eri maailmoista. Kertokoot tuo vaikka hmm... monipuolisuudestani. 

Rachel Khoon emännöimä Pieni keittiö Pariisissa pyöri syksyllä Ylellä. Se oli ruokasarja, joka sai minut katsomaan telkkaria. Innoissani tilasin tuon tv-sarjan myötä tehdyn keittokirjan. 10.10.2013 Khoo julkaisi uuden kirjan: My Little French Kitchen. Kliketi klik ja minun tilaus lähti. Kiitos verkkokaupat. Yli kahden viikon odottelun jälkeen kirja on kotona. Se lähetettiin alle viikossa ja maksikirje jumitti postissa viikon.



Kun olin saanut kirjan postilta kotiin, keitin kahvia ja istuin käymään kirjaa läpi. Khoo on kiertänyt Ranskaa ympäri ja valikoinut kirjaan yli 120 reseptiä. Reseptit vaikuttavat sekoitukselta klassikoita ja ranskalaisen keittiön nuorekkaita versioita. Pääsääntöisesti reseptit vaikuttavat mutkattomilta eli ei kikkailua. Yli 120 reseptin joukosta löytyy toki ruokia, joita en kai koskaan tule tekemään. Lisäksi vastaan tulevat raaka-aineet. Hummeria, ostereita ja tuoreita mustekaloja ei joka päivä ole saatavilla. Eikä ainakaan lähisiwasta.

The Little Kitchen in Paris-kirjasta kokelulistalle meni Madame Muffinssit. Ovat edelleen kokeilematta. Tästä kirjasta nousi ensi-istumalta DIY Mignon-munat ja jouluksi konjakilla maustetut kuivatut luumut. Myös sitruunablinit kiinnostaa. Siinä reseptikokeilujen top 3.



Kirjan valokuvista vastaa David Loftus ja kuvituksesta itse Rachel Khoo. Kirja on taitoltaan selkeä ja kaunista katseltavaa. Valokuvaajana David Loftus on huikea. En käsitä, miten tyyppi saa niin värikkäitä ja valoisia kuvia aikaan.  

Vielä lopuksi linkit, jos Rachel Khoo ja David Loftus ovat outoja nimiä:

Khoon verkkosivuille klikkaamalla tätä..
Loftuksen verkkosivuille klikkaamalla puolestaan tätä..
BBC:n Little Kitchen in Paris-sarjan ruokaohjeisiin klikaamalla vielä tästä. 

Thanks! Merci!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti