Törmäsin maitorahkan tekoon Jaakko Kolmosen kirjassa Näin syövät terveet suomalaiset. Syön maitorahkaa päivittäin. Tai noh... ainakin työpäivittäin. Pikkusen DIY maitorahkan tekeminen epäilytti, joten pakkohan sitä kokeilla oli. Ajattelin, että jos en syö, teen siitä juustokakkua.
1 l maitoa
1 l piimää
Kaada huoneenlämpöinen maito ja piimä uunivuokaan. Anna seoksen olla yksikseen pari vuorokautta huoneenlämmössä happanemassa.
Viillä hyytyneeseen massaan ristiin viiltoja. Jos massa ei ole tarpeeksi jähmeää, viillot eivät siinä pysy. Älä huoli. Ei haittaa. Pane vuoka 100-asteiseen uuniin tunniksi. Nosta tunnin jälkeen 190 asteeseen ja anna olla vielä puoli tuntia.
Kypsä rahka herottuu, niin että ristikkäisiin viiltoihin kerääntyy kirkasta nestettä. Lopuksi siivilöi rahka. Heraa voi käyttää leivontaan. Tosikuntoilija juo sen. Jos rahka näyttää enemmänkin kokkareiselta raejuustolla, soseuta se sauvasekoittimella.
Kypsä rahka herottuu, niin että ristikkäisiin viiltoihin kerääntyy kirkasta nestettä. Lopuksi siivilöi rahka. Heraa voi käyttää leivontaan. Tosikuntoilija juo sen. Jos rahka näyttää enemmänkin kokkareiselta raejuustolla, soseuta se sauvasekoittimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti