sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Pyhäpäivän lohikeitto


300 g lohta
5 perunaa
1 sipuli
1,3 l vettä
2 kalaliemikuutiota
2 dl kuohukermaa
 
Viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Silppua sipuli. Viipaloi porkkana suikaleiksi. Paloittele lohi paloiksi.

Laita vesi kiehumaan ja sekaan kalaliemikuutiot. Pane perunat ja sipuli kiehuvaan kalaliemeen. Keitä kunnes perunat ovat puolikypsiä. Ota huomioon, että ohuet perunaviipaleet kypsyvät nopeasti.

Lisää keittoon porkkanat ja kerma. Keitä 5 min.

Lisää keittoon lohipalat. Keitä noin 2 min. Nosta keitto pois lämmöltä. Mausta halutessasi valkopippurilla, tillillä, suolalla ja sitruunalla. Tarjoa hyvän leivän ja valkoviinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti