keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Syksyinen porolasagne

Lasagne on mahtava ruoka, kun vaan jaksaa väsätä kaksi kastiketta. Tällä kertaa lasagne tuli tehtyä porosta ja suppilovahveroista. Jos lähikaupasta ei löydy poroa, sen voi korvata hätätapauksessa pakastealtaista löytyvillä riista- ja saksanhirvikäristyslihalla. Aito kotimainen poro on kyllä parasta.


SYKSYINEN POROLASAGNE

lasagnelevyjä
juustoraastetta

porokastike

n 300 g porojauhelihaa/poronkäristyslihaa
1 l suppilovahveroita
n 400 g tomaattisosetta (valkosipulilla maustettua)
voita
suolaa
mustapippuria


juustokastike

2,5 dl kermaa
200 g Koskenlaskija savuporoa

Valmista ensin porokastike. Pilko suppilovahverot. Ruskista porojauheliha kattilassa. Lisää suppilovahverot kattilaan. Paista, kunnes suppilovahveroista irtoaa nestettä. Lisää tomaattisose ja mausteet. Anna hautua noin 20 min. Maista. Lisää tarvittaessa joukkoon vettä ja mausteita.

Valmista juustokastike. Laita kerma kattilaan ja sulata Koskenlaskija joukkoon.

Laita uunivuokaan porokastiketta ja päälle lasagnelevyjä. Sitten juustokastiketta ja lasagnelevyjä ja niin edelleen. Päällimmäiseksi pitää jäädä juustokastiketta, jonka päälle laitetaan pari kourallista juustoraastetta.

Paista uunissa 175 asteessa 30-45 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti