sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Suppilojuurespiirakka

Iso pellillinen suppilojuurespiirakkaa salamiversiona. Salamina käytin puolet mustapippurisalamia ja puolet chilisalamia. Muita mausteita ei täytteeseen tarvinnut laittaa. Piirakka maistuu myös kasvisversiona. Salami pois, täytteeseen mausteeksi mustapippuria, chiliä ja suolaa ja se on siinä. 



POHJA

500 g juuressosetta
1 1/2 dl margariinia
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

TÄYTE

1 l suppilovahveroita
100 g salamia
2 porkkanaa raasteena
1 sipuli
 
120 g juustoraastetta

Valmista pohja. Sekoita juuressoseeseen rasva. Lisää joukkoon kuivat aineet. Sekoita.

Taputtele taikina uunipellille leivinpaperin päälle levyksi.

Paloittele suppikset. Paloittele salami. Raasta porkkanat. Paloittele sipuli.

Laita sienet pannulle. Paista, kunnes niistä irtoaa nesteet. Laita sekaan salamit. Paahda hetki. Lisää joukkoon porkkanaraaste. Lisää tarvittaessa pannulle hieman vettä nesteeksi. Anna hautua noin 10 min. Lisää sipulit. Kääntele hetki.

Lisää täyte pohjan päälle. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista uunissa 200 asteessa noin 40 min.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti