keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Sipuli-oliivivuokaleipä

Teen vuokaleipiä, koska en pidä käsien sotkemisesta. Ehkä mulla on jotain traumoja muinaisilta köksäntunneilta. Sekoitan taikinan sähkövatkaimen taikinakoukuilla ja laitan leipävuokaan. Ei turhia sämpylän muotoilusessioita eikä taikinaan kynsien alla. Kätevää. Vuokaleipien täytteenä voi käyttää ihan mitä mistä nyt sattuu tykkäämään. Tällä kertaa täytteenä oli sipulia sekä paprikalla ja yrteillä maustettuja kivettömiä oliiveja. Jauhosekoituksena käytin täysjyvävehnäjauhoa, vehnäjauhoa ja ruisleseitä.


OHJE KAHDELLE VUOKALEIVÄLLE

Taikina

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
5 dl täysjyvävehnäjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisleseitä
1/2 dl rypsiöljyä

Täyte

öljyä
1 iso sipuli
noin 100 g paprikalla ja yrteillä maustettuja kivettömiä oliiveja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää veteen vähitellen jauhot ja leseet. Lopuksi sekoita öljy taikinan joukkoon. Kohota liinan alla noin 30 min.

Taikinan kohotessa kuullota sipuli pannulla. Anna jäähtyä ja lisää joukkoon viipaloidut oliivit. Sekoita sipulit ja oliivit keskenään. Mausta halutessasi vielä esimerkiksi mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä.

Kauli taikina noin 1 cm - 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Levitä päälle täyte ja kääri rullaksi. Halkaise rulla kahteen osaan. Laita rullat öljyttyihin ja jauhotettuihin leipävuokiin.

Paista uunissa 175 asteessa noin 45 min - 60 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti