maanantai 9. syyskuuta 2013

Ruisvispipuuro

Ruisvispipuuro on perinteisen vispipuuron ja ruispuolukkapuuron risteytys. Samalla reseptillä voi tehdä ruismarjapuuroa, kun vaan vaihtaa puolukat mustikoihin tai viinimarjoihin. Tätä ruisvispipuuroa minä tarjoilen vaniljajogurtin kanssa.


RUISVISPIPUURO

1,5 l vettä
5 dl puolukoita
1 dl sokeria
3 dl ruisjauhoja
1 dl ruisleseitä

Laita vesi, puolukat ja sokeri kattilaan. Anna kiehua noin 15 min. Sekoita välillä.

Lisää pienissä erissä, koko ajan vatkaten ruisjauhot ja -leseet. Anna hautua pienellä lämmöllä noin 30 min.

Nosta kattila pois liedeltä. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa puuroa sähkövatkaimella kuohkeammaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti